Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се сваля предната емблема?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се сваля предната емблема?

Някой да има идея как може да се свали предната емблема на Алфа 146? На един приятел днес се мъчиме да я свалим понеже си купи нова и не иска да се маха. Свалихме целия пластмасов триъгълник и отзад стърчат крачетата на емблемата - натискахме ги , чукахме ги а емблемата не помръдва. Отвънка не сме напъвали с отверката да не надраскаме хрома. Как да я махнем с възможно най-малко щети?
    Алфа Ромео 156 1.6 16V T.S. & JR Air Filter & Powerflex

това е начина.

Comment

Допълнение!

Първоначално публикувано от digger
      това е начина.
      Само да допълня...След като си освободил двете крачета после с много тънка и здрава пластинка се стараеш да проникнеш между емблемата и никелираната плоскост, защото самата емблема е залепена с много здрав силикон които не се отлепва лесно а с пластината/или тънко ножче/ се реже докато се махне емблемата!!!Успех!
      Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Мерси за отговорите. Ще пробваме и ще пиша какво е станало и какви са последствията (дано да няма такива)

Comment

Колеги сменихме емблемата най-накрая Не надраскахме много никела. И новата емблема я залепихме с поксипол като се надяваме да не трябва да се сменя пак защото вече няма махане

Comment

А от къде се сдоби с нова колега, ако не е тайна?
            Алфа Ромео 156 1.8 TS `99

Comment

На мен ми е счупена триъгълната решетка под емблемата и ме дразнеше, та днес се сдобих с решетка, на която си има и емблема. Проблемът е там, че емблемата е избеляла, а моята е като нова и ще трябва да направя гореописаната манипулация като подменя само емблемата на "новата" решетка. Исках само да питам, тъй като не съм гледал отблизо, как е захваната никелираната част за капака? Лесно ли се откача?
              Alfa Romeo 146 Т.S. 1.4L 103hp '99

Comment

Няма махане тази емблема. С какво ли не пробвах макетно ножче, шпакла , ламаринка, чуках по крачетата отзад. Не помръдва, даже нараних малко ръба на обръча около емблемата. На картинката е показано да се отлепи отдолу, ама там няма много място да се пъхне нещо. Някой може ли да сподели как да се справя с проблема

Comment

Незнам на мене ми я свалиха много професионално ниакви гаменчета,да им исъхнат ръцете дано,и си сложих една пазарска за 5лв.
                  Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

Справих се с две ножчета за хранене. Бяха достатъчно тънки и здрави. Но разковничето е в това да разбереш къде е "лепката". Според мен не силикон, а нещо като двойнолепящо тиксо във формата на обръч. върви по самия край на емблемата, а по средата е празно. Моята грешка беше, че се опитвах да напъхам ножчетата по-навътре, за да разрежа силикона, който не съществува там. Дано съм от полза с обяснението.

Comment

Свалянето на емблемата става с гореш въздух или в краен случай с гореща вода иначе рискувате да повредите повърхностите които са отстрани емблемата.
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Айде най накрая със много зор и аз си смених емблемата. В крайна сметка смело подпъхваш отдолу нещо тънко и здраво и затваряш очи и буташ нагоре докато се отлепи емблемата. Преди тва разбира се свалил сърцето, което се държи на 3 болта и 2 щифта...Успех...
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                        Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Днес и аз успях да извърша цялата манипулация, но имах едночасова борба с болта под емблемата. Голям зор видях! А всичко изглеждаше толкова лесно и безобидно

Comment

Здравейте колеги.И аз днес си свалих емблемата.При мен по голям беше зора да махна зегерките отдолу отколкото да отлепя емблемата.При мен може да се каже 4е лепилото се беше опекло-излезе много лесно.Оба4е ми превуртяха болтовете на самия триъгълник и не съм го свалял 4е директно зегерките и така я свалих.Незнам при вас дали е силно лепилото ама аз голям хуй ядох докато отлепя кората на тавана.Лепило да видиш там когат го свалях преди време.
                            Alfa Romeo 146 1.9 td
                            А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

Момчета, можете ли да ми пратите старите емблеми?
                              СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                              сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Working...
                              X